Βιογραφικό

O Nίκος Αβραμίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968, από γονείς που έζησαν στην Αίγυπτο. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο στην Πλάκα και στη συνέχεια από τη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών (Τ.Ε.Φ.Α.Α.)
Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, με έδρα των επιχειρήσεών του την περιοχή του Θησείου. 
Ασχολείται με τον αθλητισμό από την παιδική του ηλικία. Διακρίθηκε ως Πανελληνιονίκης στην Ξιφασκία και είναι ενεργό μέλος του Ερασιτέχνη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και Αντιπρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Πανθησειακός».

Από τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική δράση, συμμετέχοντας ενεργά στην Κεντρική Γραμματεία της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΑΕΙ και στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ
Το 2007 εκλέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.


Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείται από το 2002. Η εμπιστοσύνη των δημοτών στο πρόσωπό του είναι διαρκής και τον κατατάσσει στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών τους.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 εκλέγεται πρώτος σε ψήφους Διαμερισματικός Σύμβουλος στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας, με το συνδυασμό “Αθήνα Αύριο” της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία και του εμπιστεύτηκε τη θέση του Προέδρου του 1ου Διαμερίσματος από το 2002 μέχρι το 2006.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέγεται τρίτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, με το συνδυασμό “Αθήνα, πόλη της ζωής μας” του Νικήτα Κακλαμάνη. 
Μέχρι το 2008 ήταν Υπεύθυνος Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ασφαλειών του Δήμου. Από το 2008 μέχρι και σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης του έχει εμπιστευτεί τη θέση του Αντιδημάρχου, αρμοδίου για τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και τη Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως.
Είναι ενεργό μέλος στο Εμπορικό Επιμελητήριο και συμμετέχει σε εξωραϊστικούς συλλόγους.

Αρμοδιότητες στο Δήμο Αθηναίων:
2003-2006: Πρόεδρος 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθηνών.
2007-2008: Υπεύθυνος σχολικής μέριμνας του Δήμου Αθηναίων - Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ασφαλειών Δήμου Αθηναίων.
2008-σήμερα: Αντιδήμαρχος Αθηναίων, αρμόδιος για την Διεύθυνση Πολεοδομίας και Σχεδίου Πόλεως.


Οικογενειακή κατάσταση:
Είναι παντρεμένος με την Αρετή Κουβάτη κι έχει τρεις κόρες, τη Λουκία, τη Χριστίνα και τη Νεφέλη.